torsdag 4. november 2010

Endelig kom solen frem igjen, etter noen regntunge dager.
Det føles jo bare DEILIG, og vi klarer å tviholde på høsten en liten stund til.


Bildene er tatt i Kongsberg i dag.....
En fiskebutikk er ikke alltid bare en fiskebutikk.........og dagens besøk gjorde det i alle fall helt klart for meg. Samtidig som jeg kom til å tenke på en deilig fiskesuppe som smaker for de fleste ganer.....

Det nærmer seg helg og jeg tenkte å dele en liten oppskrift som
burde passe godt på en høstmørk kveld.


Bildene er tatt hos fiskebutikken i opera passagen














Vibeke's lånte Boulabaisse
Fransk Fiskesuppe med Thailansk vri..

Denne oppskriften er et typisk "cross cuisine".
Suppen er ett resultat av det å blande kjøkkentradisjoner fra forskjellige land, og tar det beste fra begge.
Og resultatet blir jo der etter...knall godt.

Fres hvitløk i litt Olje i gryten.
Tilsett fiskekraft. Suppen blir klarere og ser mer delikat ut hvis man bruker Fiskebuljong i steden for å koke kraft av avskjær.     (og mye enklere)
Fennikel har en spesiell anissmak og er viktig i suppen. Skjær opp 1-2 Fennikel og ha i gryten.
For å oppnå en gulorange farge, bruker jeg gulerot. Den setter også en søt smak, som veier opp mot sterke krydder. Skjær et par gulerøtter i tynne skiver/strimler og ha i .
Jeg bruker løk i nesten alt jeg lager. Skjær opp et par vårløk, bruk også den grønne delen. Ha i en boks Hermetiske tomater. I dette tilfelle er hermetiske bedre enn fersk vare.
Tilsett salt og hvitvin etter smak. Jeg bruker også minst en halv deiliter Olivenolje. Suppen skal "pærle" på toppen.

Selve hemmeligheten er de Thailanske urtene:
Roten av 2-3 Thailansk koriander hakkes og freses sammen med hvitløken i begynnelsen av tilberedningen. Den grønne delen hakkes og has i som krydderplante rett før servering.
Norsk koriander kan også benyttes. Del 1-2 røde chilli på langs. Husk å fjerne stenene. Hakk det røde kjøttet i fine tynne striper. To stilker sitrongress skjæres i grove biter, og finhakk den nederste delen av kjernen. Ha det hele i sammen med seks sitronblader  (lemon leaves)

Når suppen har en behagelig smak trekkes fisken ( valgfri) og evt skjell.
Fres opp scampi og kamskjell som legges på "toppen" sammen med koriander bladene, rett før suppen serveres.
Til suppen serveres det deilig brød og en god hvit vin
Eller en lett Thai øl
NAM NAM

Bon Appeti


onsdag 3. november 2010




Er Nisser som oss andre?
Falt pladask for dette bildet som jeg fant på en blogg.......
Ser ut som disse nissene nyter fred og ro. Kanskje nødvendig før den travle Desember mnd setter inn.........

tirsdag 2. november 2010


Ut på tur...aldri sur....




Viser igjen min super kule Maison Scotch bukse.
Men jeg har alltid noe Noa Noa på meg også, denne gangen er det vesken, sjal og genser som er derifra...
Slagstøvlevær..........


Nå finnes det ingen tvil, vi er i startgropen til det mørke vinterhalvåret.
I helgen skrudde vi klokken tilbake, og ettermiddagen er ennå mørkere. Alt skjer så utrolig raskt nå og før vi vet ordet av det er det Jul..............


Mine helt nye Tom Joules slagstøvler...




Mitt "lille" hjem begynner etter hvert å bli rimelig fylt opp av møbler jeg har kommet over på min vei.                             Alt  fra pruting på loppemarked, til gis bort siden på Finn. Det har også vært noen prosjekter som skulle bli skikkelig rimelig...som endte opp å bli noen av de dyreste kjøp jeg har gjort.



Gleden var i alle fall stor på Søndag, da jeg kom over en annonse med denne komoden. Nå står den i kjelleren, klar til å bli pusset,pusset, malt, malt og malt. Kan nesten ikke vente på å sette i gang, men først må jeg bestemme meg for hvordan "look" den skal få.....Det er ett hav av muligheter og jeg gleder meg til å ta fatt...Et lite Høstprosjekt 

mandag 1. november 2010

Noa Noa Christmas 2010

Litt mer fra min spennende jobb i Noa Noa
Isteden for å bare se et ferdig produkt i form av en Katalog, har nå Noa Noa også gitt oss sjansen å få ett lite innblikk i photoshoot'en til årets Julekatalog. Deilig skue og nydelig musikk........ 

søndag 31. oktober 2010

Høst tid er KÅL tid...
Nyter de vakre kålblomstene som står på spisebordet.
Tenk at noen kålhoder kan være så dekorativt





Vasen er fra Rosenthal.....




Can't live without my KitchenAid...........
Lørdag var Bakedag, vaniljepiken tester kaker hun aldri har bakt før.


























Synes selv resultatet ble ganske så bra Oreo fungerte, og kaken gjorde stor suksess på kveldens Rakfiskelag.....