En fiskebutikk er ikke alltid bare en fiskebutikk.........og dagens besøk gjorde det i alle fall helt klart for meg. Samtidig som jeg kom til å tenke på en deilig fiskesuppe som smaker for de fleste ganer.....
Det nærmer seg helg og jeg tenkte å dele en liten oppskrift som
burde passe godt på en høstmørk kveld.
Bildene er tatt hos fiskebutikken i opera passagen
Vibeke's lånte Boulabaisse
Fransk Fiskesuppe med Thailansk vri..
Denne oppskriften er et typisk "cross cuisine".
Suppen er ett resultat av det å blande kjøkkentradisjoner fra forskjellige land, og tar det beste fra begge.
Og resultatet blir jo der etter...knall godt.
Fres hvitløk i litt Olje i gryten.
Tilsett fiskekraft. Suppen blir klarere og ser mer delikat ut hvis man bruker Fiskebuljong i steden for å koke kraft av avskjær. (og mye enklere)
Fennikel har en spesiell anissmak og er viktig i suppen. Skjær opp 1-2 Fennikel og ha i gryten.
For å oppnå en gulorange farge, bruker jeg gulerot. Den setter også en søt smak, som veier opp mot sterke krydder. Skjær et par gulerøtter i tynne skiver/strimler og ha i .
Jeg bruker løk i nesten alt jeg lager. Skjær opp et par vårløk, bruk også den grønne delen. Ha i en boks Hermetiske tomater. I dette tilfelle er hermetiske bedre enn fersk vare.
Tilsett salt og hvitvin etter smak. Jeg bruker også minst en halv deiliter Olivenolje. Suppen skal "pærle" på toppen.
Selve hemmeligheten er de Thailanske urtene:
Roten av 2-3 Thailansk koriander hakkes og freses sammen med hvitløken i begynnelsen av tilberedningen. Den grønne delen hakkes og has i som krydderplante rett før servering.
Norsk koriander kan også benyttes. Del 1-2 røde chilli på langs. Husk å fjerne stenene. Hakk det røde kjøttet i fine tynne striper. To stilker sitrongress skjæres i grove biter, og finhakk den nederste delen av kjernen. Ha det hele i sammen med seks sitronblader (lemon leaves)
Når suppen har en behagelig smak trekkes fisken ( valgfri) og evt skjell.
Fres opp scampi og kamskjell som legges på "toppen" sammen med koriander bladene, rett før suppen serveres.
Til suppen serveres det deilig brød og en god hvit vin
Eller en lett Thai øl
NAM NAM
Bon Appeti